NK Allround & NK Sprint 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 25 jan 2018.

  1. Elina

    Elina Well-Known Member

    Deelnemers;
    https://www.schaatsen.nl/kalender/2018/1/kpn-nk-allround-sprint/#!#deelnemerslijsten

    Programma:
    Zaterdag 27 januari:
    Allround:

    11.15 uur: Dames 500m
    11.45 uur: Heren 500m
    12.30 uur: Dames 3000m
    13.45 uur: Heren 5000m

    Sprint:
    15.30 uur: Dames 500m
    16.00 uur: Heren 500m
    16.45 uur: Dames 1000m
    17.15 uur: Heren 1000m

    Zondag 28 januari:
    Allround:
    11.45 uur: Dames 1500m
    12.30 uur: Heren 1500m
    13.30 uur: Dames 5000m
    14.15 uur: Heren 10000m

    Sprint:
    15.45 uur: Dames 500m
    16.00 uur: Heren 500m
    16.45 uur: Dames 1000m
    17.15 uur: Heren 1000m
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Belangrijkste deelnemers:

    Dames allround: Wijfje, Linda de Vries, Van der Weijden
    Heren allround: Blokhuijsen, Bokser, Huizinga, De Vos en Talsma (al is die laatste niet allround, wel leuk om te zien op de lange afstanden)
    Dames sprint: Wüst, Das, Van Beek, L. De Jong, De Neeling
    Heren sprint: Ntab, Mulder, Mulder, Otterspeer, Schipper, Krol

    Voor de verandering is de dames sprint eens misschien wel het beste bezet met 3 olympiagangers, al denk ik dat de heren sprint nog wel net beter is.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Erg jammer trouwens dat ze sprint en allround na elkaar doen in plaats van afwisselend. Dat leuke van vorig jaar waar letterlijk iedereen enthousiast over was gooien ze gelijk weer weg. Hoe dom kun je zijn?
    VictorP vindt dit leuk.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    en wanneer gaat Wüst haar 3km nog rijden dan? Tussen de dames-3km en de heren-5km?
  5. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Nee, op een later moment in de avond ergens. Los van het toernooi.
  6. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Nou het NK Allround bij de heren kunnen we schriftelijk afdoen. Ik zie geen Blokhuijsen in de loting. Gaan we Bosker ook op het WK zien :)

    En geen Ronald Mulder (en Janine Smit) op NK Sprint. Maar Mulder had daar buiten de titel toch niets te winnen en met de ziekte van vorige week lijkt het me enkel verstandig om dit weekend te skippen.
    Laatst bewerkt: 26 jan 2018
  7. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Ik lees op schaatsen.nl dat de beste rijder in het eindklassement zich kan plaatsen (naast Kramer en Roest). Dus niet dat deze zich plaatst. Betekent dat dat als bijvoorbeeld Bosker (wie moet anders winnen?) het toernooi wint hij nog niet zeker is van een startplek? En misschien nog een skate off moet rijden tegen Blokhuijsen o.i.d.?
  8. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Volgens de selectieprocedure is het derde ticket dit weekend te verdienen. Eventueel is er een aanwijsplek geloof ik, maar ze gaan Blokhuijsen natuurlijk niet aanwijzen met zijn resultaten tegenover Bosker de laatste weken. De enige die eventueel een aanwijsplek verdient is Verbij bij de heren sprint.
  9. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Ik dacht dat alleen de reserve aangewezen wordt. Volgens mij zijn -wat betreft de mannen- Nuis, R.Mulder, Kramer, Roest en de winnaars van de NK's de deelnemers aan de WK's. Tenzij iemand zelf zijn plaats afstaat, maar dat zie ik nog niet zo gauw gebeuren.
  10. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Ik vind dat als Bosker het toernooi wint, hij zonder meer het 3e ticket voor de WK allround verdient. Hij heeft indruk gemaakt op mij met zijn progressie en vechtlust.
  11. kesselman

    kesselman Member

    een nk is toch wel van kop tot straat te volgen op tv neem ik aan he!?
  12. Wouter1991

    Wouter1991 Member

    De beste (nog niet geplaatste) schaatser van het nk allround/sprint plaatst zich voor het wk. Mits nl de 3e startplek binnenhaalt op de wereld beker in Erfurt. Uiteindelijk is het aan de selectiecommissie (of de desbetreffende schaatser) of deze persoon ook daadwerkelijk gaat. Zo interpreteer ik het selectiedocument, tenminste.
  13. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Nee... tv uitzending begint pas om 14:30.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ben benieuwd hoe het zit met de vorm van Van der Weijden. Altijd al een beetje wisselvallig geweest, maar haar 3.000m rit bij het EK Afstanden en de trainingsrit in Inzell afgelopen weekeinde waren niet best. Kan zijn dat ze erg zwaar traint, maar trainingsmaatje Esmee Visser laat duidelijk zien dat het harder kan en moet. Ondertussen moet ze op dit toernooi toch een beetje stijgende lijn laten zien. Als ik naar de andere dames kijk wordt het grotendeels talenten spotten (zoals Markus, of ook marathontalent Hijlkema), maar hoop ik ook een goede Wijfje te zien. Afgelopen weekend was ze sterker dan Linda de Vries en Wijfje beschikt over genoeg inhoud om het verschil te maken t.o.v. De Vries. Anderzijds weet De Vries, ondanks wisselvalligheid, wel vaak goed te pieken op dit soort toernooien. Toch een soort laatste kans om nog wat van het seizoen te maken (in de zin van belangrijke toernooi). Ze is ook zeer allround, dus ik vlak haar niet uit.

    Verder hoop ik een leuke strijd tussen Bosker, Geerdinck, Huizinga en Talsma te zien. Toch met Roest en daarachter nog de familie Hoolwerf leuke langebaan prospecten. Bosker en Roest zijn duidelijk al gearriveerd, waarmee Bosker ook direct verreweg de favoriet voor de eindzege is dit toernooi. Hopelijk herpakt Huizinga zijn vorm, want hij heeft een moeilijk jaar zo bij de senioren. Vorig jaar in de marathons maakte hij in de ploeg met Kooiman en Niels Mesu een prima indruk bij de b- en zo nu en dan, a-rijders. Ik hoop ook op een goede Talsma. Die ontwikkelt zich rap en durf ik nu al favoriet voor de 10km zege te noemen. Wellicht weet hij op de 5.000m Bosker ook al het vuur aan de schenen te leggen. Zijn 500m en 1500m zullen wel über traag zijn, de Clafis-stal kennende. Geerdinck zal op de korte afstanden vast goed meedoen, maar veel ontwikkeling op de langste afstanden zie ik nog niet echt. In de trainingsritten zie ik 'm ook voornamelijk nog de junioren afstanden rijden: 500m tot 3.000m en soms eens een keer een 5.000m. Daarachter zitten nog wat degelijke krachten zoals De Vos (getuige zijn trainingsritten toch een - mentale - klap gehad van zijn val op het OKT) en Dijkstra. Verder wordt het talenten spotten. Zit een aardig aantal rijders tussen die hun eerste 10.000m kunnen schaatsen. Mits ze zover komen natuurlijk.

    Toch weer dingen om naar uit te kijken, ondanks dunne bezetting :)
    Jammer dat Blokhuijsen last minute toch ontbreekt. Zeer begrijpelijk natuurlijk, maar ik had hem graag erbij gezien hier én in het Olympisch stadion. Nota Bene: als Bosker nu indruk maakt, en Jan toch een aanwijsplek krijgt... 't zou veel te krom zijn. Laat de winnaar van het NK maar gewoon naar het WK gaan.
    Laatst bewerkt: 27 jan 2018
    G1ant en EenBrabander vinden dit leuk.
  15. kesselman

    kesselman Member

    is er ergens wel n site met de live standen te volgen?

    want alleen beeld is wel erg karig
  16. Koen

    Koen Well-Known Member

    teletekst, loopt iets achter
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Oeh, Van der Weijden sneller dan Linda de Vries op de 500m. Dat had ik toch andersom verwacht. Ben benieuwd of Van der Weijden dan toch die stijgende lijn weer te pakken heeft. De 3000m later vandaag zal een goede test zijn. Wijfje zelfs flink langzamer dan Van der Weijden. Dan kan het toernooi wel wat eenzijdig worden. Of De Vries, Wijfje en/of Anema moeten een hele goede 3.000m rijden.
  18. kesselman

    kesselman Member

    dames nk allround is nu al beslist lijkt me
    1 vd weyden
    2 de vries
    3 wijfje
  19. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Juf Annouk is ook wel echt een kwalificatietoernooirijdster. Toch vaak goed dan. Eentje die misschien wel beter gaat presteren wanneer er meer druk op staat.
    Lorca vindt dit leuk.
  20. kesselman

    kesselman Member

    veel valse starts,en dat komt toch niet door de starters.
    De jonkies zijn zenuwachtig.

Deel Deze Pagina