Marathonschaatsen is het nieuwe schansspringen

Discussie in 'Marathon' gestart door Mjøsaman, 17 mei 2017.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dat is tenminste de kop van een persbericht(?)/artikel(?) op Schaatsen.nl waarvan hierboven een link staat.

    Interessante filosofische beschouwing. Wat is het dan in schansspringen dat marathonschaatsen daarop gaat inzetten? Het artikel 3x gelezen en ik zag geen link. De Vierdaagse (=Vierschansentoernee?) wordt nl. afgeschaft. Het internationale karakter dan (Nee, want het programma in het buitenland is nog niet bekend). Volle stadions op kenmerkende plekken? (Nee, want het Olympisch Stadion staat vooralsnog niet op het programma.)

    Pas later begon het mij te dagen. Het schansspringen wordt door de NOS maar 1x per jaar live uitgezonden, en wel op nieuwjaarsdag. Dat gaat dus volgend jaar ook gelden voor het marathonschaatsen. Alleen het NK kunstijs, en wel op 1 januari. Ik neem aan ná het schansspringen. En omdat de NOS dat wil uitzenden, valt drie-kwart van de banen af, want pilaren e.d.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Het is niet zozeer het eenmaal uitzenden, maar wel dat heel NL 1 dag in het jaar redelijk massaal schansspringen kijkt als traditie. Al weet ik niet of dat tegenwoordig nog zo is. Marathonschaatsen kijken op nieuwjaarsdag moet een nieuwe traditie worden.

    Ze moeten in elk geval niet botsen met het darten, dat wordt wel redelijk goed bekeken.

    En ik hoop toch echt dat de NOS ook de natuurwedstrijden blijft uitzenden.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    Het zou me verbazen als dat niet gebeurt, al werd daar afgelopen jaar volgens mij ook al op bezuinigd (nauwelijks beelden van de dames op de Weissensee bijvoorbeeld).

    Er moet ff een flinke natuurijs-winter in NL komen. Geeft het marathonschatsen meteen een flinke boost.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zitten we er al klaar voor? Om 16.15 begint het NK Marathon, op NPO1!
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Sportief van Kleibeuker dat ze zo voor Scouten sleurde, terwijl die toch blij(er) was dat vd Weijden naar de OS op de 5k gaat...
  6. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    Fijne conclusie. Als je de beelden terugziet komen ze elkaar tegen bij de trap en Schouten is zo sympathiek om haar (nieuwe) maatje op de mass start te feliciteren. Dat hoeft niks te maken te hebben met de teleurstelling die ze voelt dat Kleibeuker niet gaat. Ireen geeft bij iedere overwinning waar Kleibeuker aandeel in heeft volledig de credits aan haar, en die band lijkt gewoon goed te zijn.

    Het is bij langebaan bijna altijd zo dat je blij bent voor de winnaar en de teleurstelling van een verliezer begrijpt. Bij marathon zie je dat ook vaak, bijvoorbeeld doordat de verliezer van een sprint de winnaar al in de eerste bocht na de finish feliciteert. Schaatsers zijn over het algemeen zeer sympathiek en dat is voor mij één van de redenen waarom de sport zo leuk is.
    G1ant, tkwouter, Tuttifrutti en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    die rijdt geen marathon

Deel Deze Pagina