Sporters van het jaar 2017

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Monique, 1 jun 2017.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    Het zal een glorie-avondje worden voor de Oranjeleeuwinnen: Martens, Wiegman en het team pakken de prijzen. Bij de mannen is het helder dat Dumoulin wint. Paralympisch is (voor mij) te onbekend om wat van te zeggen.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ik hoop eigenlijk dat Schippers (WK 200m) wint. Dat van Martens was toch echt een teamprestatie, dus die mag dan met het team winnen. Naast Blom is Schippers de enige wereldkampioen atletiek die Nederland ooit heeft gehad (let op: het WK is er nog maar sinds 1983).
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Schippers juist niet, haar 2 grootste concurrentes op de 200m haakten voortijdig af. Dan eerder Van der Breggen (won veel) of Van Vleuten (vanwege het verhaal). Maar dan wordt het teveel wielrennen.
  4. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Waarom blijft Marit Bouwmeester zo onderbelicht? Ook een dame die blijft presteren.
    strawbale en Koen vinden dit leuk.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    *sport is retesaai dus we moeten het supersnel en mega-onvoorspelbaar maken*-alert

    En dan noemen ze de grote finale nog "The Hunt" ook...

    https://nos.nl/artikel/2204959-atletiekwereld-op-zoek-naar-meer-spektakel.html
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, ook atletiek krijgt regelmatig het stadion niet meer uitverkocht en heeft last van teruglopende ledenaantallen bij verenigingen. Maar atletiek is echt de basis onder alle sporten, dat ze iets proberen op de Europese Spelen is prima... maar alsjeblieft niet op het WK of de OS.
  9. mhp1988

    mhp1988 Active Member

    Ik, als (baan)atleet, weet nog niet wat er uit dat concept komt, maar ik denk dat je atletiek, als cijfertjessport, niet al te veel onvoorspelbaar moet maken. Ik ben wel benieuwd. Daarnaast heeft de atletiek nog nooit zo'n hoog aandeel gehad van wedstrijdatleten en dan ook nog op de baan. Dit komt vooral door meiden en door heel veel pupillen. De recreanten dalen (laat die blokjes om lopers maar dalen, haha).

    Daarnaast heb ik een vrij brede definitie van sport. (satire on) Ik als wereldkampioen kwartjes omdraaien hoef niet geselecteerd te worden (satire off), maar een activiteit die miljoenen mensen beoefenen, waar evt geld mee te verdienen valt en een stijgende professionaliteit kan voor mij een stap zijn voor evt sporter van het jaar. Dat Michael van Gerwen erbij staat, vind ik helemaal terecht. Als je het darten tien jaar geleden ziet en nu, er zijn er niet veel die het hem nadoen. Ook gamen zou je onder deze definitie kunnen passen. Bowlen zeker ook. Natuurlijk zit je met een soort kader waarin je sport ziet. Maar zou je niet alle sporten die zijn aangesloten bij NOC NSF kunnen aandragen als zijnde een sport? Dan heb je dat kader al. Natuurlijk moet je nog kijken welke omstandigheden. Want laten we eerlijk zijn, kaatsen en klootschieten doen die rare Friezen en ik, tukker dan nog haha.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Mijn dochter van 5 zit nu een half jaar op atletiek. En ik zie inderdaad ook veel leden en veel deelnames aan wedstrijden (wel net iets ouder dan mijn dochter, die alleen nog de clubkampioenschappen heeft gehad). In Nederland gaat het volgens mij wel goed (mede dankzij Schippers en Martina), ik noemde een meer brede trend die ik hoorde bij eurosport van een co-commentator. En vooral ook de toeschouwersaantallen, daar gaat dit plan natuurlijk vooral om.

    Ik ben het met je eens dat je bij atletiek niet teveel moet doen, zeker in de jeugd gaat dat om persoonlijke ontwikkelingen en records, eerder dan om een spannend wedstrijdelement. Mijn dochter van 5 haar PRs van die clubkampioenschappen staan al op de site en zo ontwikkelingen volgen is bij de jeugd leuk, ook voor de kinderen die misschien nooit om de zege mee doen.
    mhp1988 vindt dit leuk.
  11. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Anna van der Breggen. Giro is groter dan een wk bij het wielrennen. Bedenk dat zij gaan Tour hebben.
    En drie (as in 3!) Klassiekers. Amstel, Waalse Pijl, Luik.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Amstel en Luik zijn geen klassiekers bij de dames, beide hadden hadden hun eerste editie. Alfredo Binda, Ronde van Drenthe en Vlaanderen zijn de drie klassiekers bij de dames.
    G1ant vindt dit leuk.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik ben stiekem een beetje fan van Anna, dus van mij mag ze winnen. Maar eerlijk is eerlijk: haar prestaties hebben minder impact gehad in NL dan Martens (ook al had die een team om zich heen, de transfer naar Barcelona is wel persoonlijk en zij was toch wel boegbeeld van het team) en Schippers. Haar olympische titel had impact, maarja, toen waren er wel meer olympische kampioenen...
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    nominaties vanuit schaats-oogpunt:
    Kramer als sportman van het jaar
    Shorttrackploeg als sportploeg van het jaar
    Orie en Otter als coach van het jaar

    2x shorttrack en 2x langebaan is helemaal niet gek.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het zal toch Dumoulin worden, en terecht.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Martens niet genomineerd, Schippers, Van der Breggen en Bouwmeester voor de dames.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat had ik niet verwacht. Laat VdBreggen dan maar winnen.
    dsdevries en Monique vinden dit leuk.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Niet vdBreggen maar vVleuten wielrenster van het jaar. Dan wordt het wel heel vreemd als vdBreggen er wel met de sporter van het jaar award vandoor gaat (al vind ik hier de keus voor vVleuten wel vreemd, waarschijnlijk vanwege haar zogenaamde 'bijzondere verhaal', al helpt het ook om 2 tv koersen te winnen: La Course en het WK tijdrijden).
  20. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik vind dat Van Vleuten een sterker seizoen heeft gereden dan Van der Breggen. Natuurlijk, Van der Breggen won de Giro Rosa en het drieluik AGR, WP, LBL, maar die laatste drie koersen zijn nog relatief nieuw in het vrouwenwielrennen. Ze hebben nog geen klassiekerstatus.

    Van Vleuten won de Boels Ladies Tour, een hele grote wedstrijd in het vrouwenwielrennen, was in zo'n beetje elke tijdrit veruit de beste en was ook bergop verreweg de sterkste dame. Verder werd ze natuurlijk wereldkampioen tijdrijden en daarnaast nog vierde in de wegwedstrijd. Tot slot schreef ze op imponerende wijze La Course op haar naam. Als je het mij vraagt verdient zij zowel de prijs voor Wielrenster als Sportvrouw van het Jaar.
    Duif vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina