Wedstrijden november 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 3 nov 2017.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dit weekend geen enkele officiële bij de ISU aangemelde langebaanwedstrijd.

    Maar wel een wedstrijd in Inzell, en aan de loting te zien daarbinnen een onvervalste skate-off tussen 3 Brazilianen (?!).
    De vorig jaar al rijdende Gabriel Ohnmacht, de volledig nieuwe Eduardo Oliveira de Almeida en de vorig jaar nog voor Italie uitkomende Marcelo Donadio strijden op de 500m en 1000m

    Daarop de volgende vragen en waarschijnlijke antwoorden.

    Heeft er iemand al een WB-limiettijd gereden? Marcelo Donadio wel, de lichte voor de massastart. Gabriel Ohnmacht bijna, op 0.2 seconden.
    Dus als die Ohnmacht op de 1500 m iets sneller rijdt, zien we 2 Brazilianen volgende week bij de massastart? Nee, er mag er maar 1 starten op basis van die lichte limiet.
    Kunnen ze limiettijd dan dit weekend rijden? Nee, want het is geen officiele ISU-wedstrijd.
    Die Donadio is een schaats-Braziliaan. Mag die dan wel starten? Dat is zeer de vraag, want hij reed vorig jaar nog in internationale wedstrijden voor Italie, en meestal geldt een wachttijd van een jaar. Tenzij je een echt Braziliaans paspoort hebt.
    Dus als Donadio een Braziliaans paspoort heeft, zou hij voor Brazilie mogen starten? Nee, want er is geen Braziliaanse bond lid van de ISU.
    Maar op de ISU-site staat toch de Confederecao Brasileira de Desportos no Gelo als lid? Ja, maar dat is alleen een kunstschaats-lid van de ISU, geen hardrijd-lid.
    O, dus zelfs als de wedstrijd van morgen gelabeld is als Braziliaans kampioenschap, telt de limiet-tijd niet?
    Nee, want een niet-bestaande Braziliaanse hardrijdbond zou dat nooit bij de ISU kunnen laten registreren.
    Geen kans dus voor Heerenveen? Hoogstens onder neutrale (ISU-)vlag, als ze daartoe een verzoek indienen.
    Jeronimo1, EenBrabander en Duif vinden dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Kijk eens daar. @Mjøsaman doet een interview met @Mjøsaman. Wat handig, zo'n interview met jezelf. Als Sven Kramer dat ook eens zou leren, hebben we geen Bert Maalderink meer nodig. ;)

    Los daarvan: heeft er ook niet eens een Argentijn voor ISU-vlag gereden?
    En kan zo'n Braziliaan dan wel (theoretisch) op de Spelen uitkomen onder Braziliaanse vlag? Of wordt het dan een Olympische vlag?

    (Stel dat Donadio of de junior Ohnmacht mag rijden, dan zouden ze wellicht een keer een puntje kunnen pakken in een tussensprint en dan ben je al een heel end in de richting.)

    ---

    Er is inderdaad dit weekend geen officiële ISU-wedstrijd, maar deze week wel. Donderdag en vrijdag was er een Moskou-Cup in Krylatskoje. De belangrijkste deelnemer daar heette Denis Yuskov. Hij kwam uit op 36.25 en 1:46.43. Dat is niet heel indrukwekkend, maar hij zou niet helemaal fit zijn. En voor deze ijsbaan is het allemaal wel te pruimen: bij het WK allround in 2012 won Bródka de 500m in 36.24 en Bøkko de 1500m in 1:46.82.

    In Salt Lake City heeft Brittany Bowe haar eerste 37'er van het seizoen gereden. Met 37.97 in de benen gaat ze richting Heerenveen.
    Laatst bewerkt: 4 nov 2017
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  3. Sasha_Krotov

    Sasha_Krotov Active Member

    time is very fast
    last years Krylatskoe primary is a bandy rink, so very thick and cold ice (-11 ice), not ideal for speed skating
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De 3 Brazilianen hebben vandaag in Inzell een heus nationaal kampioenschap sprint afgelegd, volgens het protocol. Mooi zo, weer een schaatsland erbij! ex-Italiaan Donadio won met 38.48 en 1.16.35, dus nog niet Wereldbekerwaardig.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hier hebben we Gabriel Ohnmacht, in een vrij spectaculaire nationale uitdossing.
    upload_2017-11-4_21-46-36.png
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Gisteren wel een trainingswedstrijd in Thialf met ook wat Canadezen en Heather Bergsma.
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hmm, maar 38.98 voor Heather... Dat is wat magertjes. Maar we weten natuurlijk niet hoe dat komt. Wie weet startte ze wel binnen tegen Marsha Hudey, opende die 10.3 en Bergsma 10.9, en ging de kruising niet naar wens. 38.14 en 38.22 zijn leuke tijden van Hudey en McLean. Je zou op basis van die 37.3's in Calgary hier 37.9's mogen verwachten, maar dat is nu nog niet realistisch. Deze vrouwen zijn nog niet zo heel lang in Nederland en moeten wellicht nog wat acclimatiseren (jetlag, hoogteverschil). En de wedstrijdspanning is bij zo'n trainingswedstrijd heel anders dan bij een World Cup in een vol Thialf.
    Erbanová rijdt 1:16.01. De luchtdruk is weliswaar ietsje lager nu, maar met deze tijd zou je bij de NK op het podium hebben gestaan. Met zilver!
    Yvonne Nauta deed ook mee: 4:16.84 is twee seconden sneller dan twee weken geleden, maar nog lang niet op niveau. Al zal ze het gaspedaal niet hebben gevloerd, gisteren.

    35.01, 35.03, 35.03. Dubreuil, Boisvert-Lacroix en Dutton houden het spannend en dan doet de Canadees kampioen Junio niet eens mee. Omdat de Canadezen vorig jaar overtraind waren en niet genoeg geld hadden om een serieuze selectie naar Erfurt te sturen, staat er slechts één Canadese man in de top-20 van het WB-klassement 500m 16/17. Dat is Laurent Dubreuil. Heel veel heeft die niet aan dat plekje: Junio werd kampioen, die mag in de A-groep starten, en de andere snelle Canadezen moeten het seizoen openen in de B-divisie. Daar zal dan ongetwijfeld een 34'er gaan vallen.
    Jorritsma gaf verder een teken van leven met 35.34 (0.16 boven zijn laagland-PR uit 2013) en Daniel Greig (35.61) versloeg in de exoten-battle Ching-yang Sung (35.84). Tot slot reed Marwin Talsma een Calgary-PR uit de boeken: wat 3:44.95 was, is nu 3:44.60.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    ooit had de eerste WB geen A-groep en B-groep. Dat was pas vanaf de tweede wedstrijd. Veel beter systeem. Dan heb je dat Canadezen-probleem ook niet. Het gaat om dit seizoen. Laat dan ook dit seizoen maar zie in welke groep je thuis hoort.
    Duif en Hakkie2 vinden dit leuk.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Als ik het goed heb en niemand zich afmeldt, mogen deze mannen in de A-groep starten:
    Ntab
    Kulizhnikov
    R. Mulder
    Verbij
    Otterspeer
    Murashov
    Ihle
    Poutala
    Junio
    Yamanaka
    Was
    Gao
    Lorentzen
    Whitmore
    Krech
    Mo
    Sakamoto
    Kim T.-Y.
    Cha
    Haga

    Dan krijg je dus een B-groep met mannen als Yesin, Dubreuil, Boisvert-Lacroix, Kato en... JAN SMEEKENS :confused:

    Géén B-groep lijkt zelfs mij iets te veel van het goede, maar een uitgebreide A-groep met iets van 15 ritten op de 500 meter zou van mij wel mogen.
    Destijds waren de wereldbekers nog veel vaker gescheiden voor allrounders en sprinters, dan kun je ook makkelijker een A- en B-groep samenvoegen omdat je geen 29 afstanden op één dag hoeft te plannen.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    ahja, ik zie inderdaad dat de WB in Hamar die ik in gedachten had alleen een 1500m en een 3/5 km kende. Dat scheelt nogal...
  11. Mey

    Mey Well-Known Member

    Ik kan me herinneren dat in het seizoen 2005-2006 de eerste (in Calgary geloof ik) wel zonder onderverdeling A/B-groep werd gereden. Dat duuuuuuuuuuurde dus ook heel lang. Lijkt me ook niet de bedoeling.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Victoria Rodriguez uit Argentinië kruipt langzaam maar zeker naar de Wereldbekerlimiet toe. Met de 40.18 van vandaag komt ze nog precies 0.18 tekort. Mocht ze die op tijd halen, dan zou ze in Calgary en SLC misschien nog kunnen starten, en haar best gaan doen voor een Olympisch startbewijs. Al zal dat wel lastig worden.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  13. McSmit

    McSmit Active Member

    Dan heeft ze inderdaad nog wel wat progressie nodig. Ze zou zich nooit bij de eerste 20 schaatsen van de geschoonde World Cup ranglijst, dus ze zou het op basis van haar tijd moeten doen. Momenteel ligt de cut bij 39,74 en dan moeten Calgary en SLC nog komen.
    Overzicht kwalificatieranglijsten (SOQC) vrouwen
    strawbale, fransvanbakel en Hakkie2 vinden dit leuk.
  14. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    5 man onder de 6:20 in de B-divisie. Snelle omstandigheden vandaag dus.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    35.72 en 1:09.32 (16.9-25.7-26.5) voor Marten Liiv uit Estland tijdens de Can-Am in Calgary. Op naar de Spelen, zou ik zeggen! (Al is de 500m nog net buiten de Olympische limiet).
  16. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Toch heb ik gemengde gevoelens bij de prestaties van Marten Liiv. Enerzijds is hij de beste Estse schaatser sinds de (hernieuwde) onafhankelijkheid. Tegelijkertijd hebben we het wel over een medaillewinnaar bij het WK junioren. Dan hoop je toch opaansluiting bij de wereldtop. Dat is (nog) helemaal niet gelukt. Al is hij daar niet de enige in.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    Douwe de Vries 6e in de marathon van Haarlem. Jan Blokhuijsen wordt 8e.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De Vries reed daarvoor ook al eventjes een 3000m.
    Roest ook.
    En traag ging het bepaald niet.
    3.40,14 Patrick Roest
    3.41,24 Douwe de Vries
    3.44,97 Chris Huizinga
    3.45,41 Jos de Vos
    3.48,96 Bart de Vries
    Duif vindt dit leuk.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Mooie marathon ook. Stoltenborg rijdt morgen tot zijn spijt de 10km niet, maar wint hier wel afgetekend met een ronde voorsprong. Uitgerekend op de bekende A-Ware manier met vele knechten die zich lieten afzakken om Mats aan een rondje voorsprong te helpen. De sprint daarvoor werd dik gewonnen door Stroetinga (mooie opsteker!) voor E. Hoolwerf.

    1. Stoltenborg
    2. Stroetinga
    3. E. Hoolwerf
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Warm rijden voor de TP in Calgary? Blokhuijsen en Verweij voor het corvee op de mass start?

Deel Deze Pagina