Het grote Sven Kramer topic

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 27 okt 2011.

  1. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Een gouden (of zilveren en bronzen) plak op de 1500 meter voor Kramer acht ik uitgesloten, daarvoor mist hij echt de capaciteiten, zeker op een OS zijn de 1500 meter specialisten op hun best. Kramer heeft al eens geprobeerd om zich meer op de 1500 meter te 'specialiseren' en we hebben allemaal gezien hoe dat uitpakte. Hij moet zich alleen met de 5/10 km en de TP bezighouden, de 1500 meter is niet zijn terrein.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Eens, hij moet de 1500 meter als een leuke bonus zien maar er eigenlijk niets extra's voor doen. Vorig weekend pakte dat goed uit voor hem, en voor hetzelfde geld lukt het niet. Maar zodra hij krampachtig de 1500 meter wil beheersen lukt het toch niet en gaat het ook nog eens ten koste van zijn lange afstanden. De TP is zeker ook zijn terrein en wie weet de mass start ook nog wel. Zou hij daarom die marathon hebben gereden vanavond?
  3. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Acht je het na vandaag nog steeds uitgesloten? ;)
  4. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Je kunt aan deze overwinning van een WC (ook nog eens aan het begin van het schaatsseizoen) toch niet serieus echt waarde hechten, geen enkele 1500 meter specialist heeft voor deze wedstrijd gepiekt.
    De echte strijd komt pas later en dan zal een podiumplek er voor Kramer niet inzitten.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Je kan zomaar gelijk hebben maar ik zie nu al twee wedstrijden een heel sterke Sven. Het kan ook het grote omslagmoment zijn voor hem.
  6. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik ben geneigd om nog met JohnZero mee te gaan. Harbin is erg vergelijkbaar met Groningen, dus dat Kramer er goed rijdt is niet echt een verrassing. Dat hij de afstand daadwerkelijk wint, dat mag toch wel enigszins verrassend worden genoemd.

    Dat gezegd hebbende is de opening van Sven Kramer helemaal niet slecht. Hij is even snel als Yuskov en zelfs twee tienden sneller dan Swings. In de eerste twee ronden is hij ook maar drie tienden langzamer dan de Rus. Dan komt de slotronde waar pas echt Kramer toeslaat. Hij rijdt daar maar liefst 1,2 seconden harder dan Yuskov. Op een snellere baan zal dat verschil kleiner zijn, maar niet zo heel veel, denk ik. Volgende week kan de koning van de 5 kilometer dus zomaar weer op de eerste plaats eindigen op de 1500 meter.

    Dat zegt uiteraard nog niet heel veel. Yuskov zal waarschijnlijk een Clafis-achtig trainingsprogramma erop na houden: Pas pieken in februari. Die ene wedstrijd. Daar moet hij de beste zijn. Als Kramer dan wint, of in de wereldbeker in januari, dán pas kun je iets zinnigs zeggen over de kansen van Kramer. We wachten eerst volgende week in Nagano maar af. Dat is een snelle baan en dat zou ons al meer inzicht moeten geven in de zaak.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Kramer won nooit 2 internationale 1500 meters na elkaar. Wel één op een NK en één internationaal:
    - december 2007: World Cup Heerenveen en NK allround Groningen
    - november 2008 NK afstanden Heerenveen en World Cup Berlijn
    - december 2008/jan 2009: NK allround en EK allround.

    Komende week kan de primeur worden. Tegen Yuskov die de laatste binnenbocht heeft.
  8. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Het is allerminst zeker, maar ik snap niet dat je nog steeds durft te zeggen dat het uitgesloten is. Dat Koen Verweij goud haalt op het WK, dát lijkt me uitgesloten. Maar Kramer? Ook voor zilver en brons geef je hem geen schijn van kans nadat hij met zoveel overmacht gewonnen heeft? Ook al is het maar een wereldbekerwedstrijd?
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het is even afwachten hoe snel de Olympische baan is. Is het net zo traag als Seoel dan zijn er zeker kansen voor Kramer op een medaille en is zelfs goud mogelijk.
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Voorlopig heeft de hier vaak verguisde KK 24 gelijk. Als Kramer ergens aan de start staat, blijven voor de concurrentie alleen maar kruimels over.
  11. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Uitgesloten is het nooit, het blijft mensenwerk, maar ik persoonlijk zie Kramer geen 1500 meters winnen wanneer de inzet hoog is. Er rijden een flink aantal zeer goede 1500 meter rijders rond die, in zeer goede doen, zoveel beter zijn dan Kramer.

    Bedenk wel, een zwaluw (of in dit geval 2) maakt nog geen zomer, of winter.;)
  12. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Er zijn anders genoeg 1500 meters geweest waar Kramer aan meedeed maar waar er voor hem zelfs geen kruimels te vinden waren. :D
  13. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Kramer heeft me tot nog toe positief verrast. Ik ben benieuwd of hij ook op "snellere" banen zoals Thialf deze lijn voort kan zetten. Zijn overwinningen zijn tot nog toe op langzame banen gehaald.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Daar ben ik ook benieuwd naar. Komend weekend in Nagano kan al een goede indicatie geven.
  15. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Monique en Duif vinden dit leuk.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    Naomi van As stopt na dit seizoen met haar hockey-carriere
    Sven rijdt in februari zijn laatste olympische spelen

    Als 1+1=2 dan stopt Sven na de OS met zijn carriere.
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    En dan gaan ze samen de beste ijshockey(st)ers maken die Nederland ooit heeft voortgebracht? Hup Winter-OS 2042!
    EenBrabander vindt dit leuk.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hoop dat Sven er toch nog een paar jaar aan vastplakt.
  19. Duif

    Duif Well-Known Member

    Helemaal stoppen zal hij niet doen denk ik want hij is verslaafd aan trainen/sporten. Ik verwacht hem nog een paar jaar in het marathoncircuit en misschien dat hij meer wielerkoersen gaat rijden.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    moeten ze wel wat meerlingen krijgen, want 1 of 2 ijshockeyers red je het niet mee

Deel Deze Pagina